NAZUK & MARIA TURDIEVA

Hösten 2021 blev familjen Turdieva från Boden känd i hela Sverige när de vann SVTs tävling ”Bäst i köket” och hyllades av kockarna i juryn.

Familjen lägger alltid ner hela sin själ i matlagningen så det kan inte bli annat än bra. Den asiatiska maten ligger dem varmt om hjärtat. Familjen är Uighurer från Kazakstan vars matkultur är inspirerad utav det kinesiska köket.

På Euste Gård bjöd Nazuk & Maria Turdeiva på:

 Ceviche på tonfisk med lime och avokadocrème till det en Riesling Alexander Gysler Sandstein, Rheinhessen i Tyskland

 Grillad pluma serverad med en kräm på grillad paprika, svarta bönor och berberkrydda,

Rostad potatis samt picklade äpplen och till det en Bodegas Felix Flores de Callejo, Tempranillo, Ribera del Duero, Spanien

 Pumpa och mangoglass med kanderade nötter och till det Monticino Rosso Passito, Albana, Emilia Romagna, Italien

Video tagen från SVT:s “Bäst i köket” -Avsnitt 10, 16 dec 2021