SARA DUPUICH

En go’ och gla’ kvinna i sina bästa år med fötterna stadigt stående på jorden, uppvuxen i Norrfjärden, Piteå.

Saras intresse för mat kom tidigt, kanske efter att ha suttit på köksbänken i restaurangköket där hennes far arbetade. Intresset växte sig sedan allt starkare och utvecklades med åren till en passion.

- Mat och matlagning har alltid varit mitt största intresse under hela mitt liv. Mat och bakverk med inslag av nordisk matlagning samt influenser av medelhavets kök på lokala råvaror i säsong är grundpelarna i min matlagning. Jag brinner för att väcka en nyfikenhet hos mina gäster samtidigt som att det både ska smaka gott och kännas igen.

- Jag lagar mat på råvaror jag själv tycker mycket om, som är hållbart producerade från naturens skafferi, från folk jag känner, lokala bönder, fiskare och mathantverkare i vårt närområde.

Sara har arbetat på en rad olika restauranger både i stora och mindre städer. Restauranger med höga ambitionsnivåer, där stjärnor och höga poäng av Guide Michelin och White Guide existerat.

- Den prisade och omtycka Restaurang Doktorsvillan med matsalar drev jag under 8 år och även den blev uppmärksammad av White Guide med fina poäng och recensioner. Efter den tiden har jag ”kockat runt ” i form av gästspel, inspiratör, matkreatör och produktutvecklare.

- Mat och matlagning har alltid varit mitt största intresse under hela mitt liv. Mat och bakverk med inslag av nordisk matlagning samt influenser av medelhavets kök på lokala råvaror i säsong är grundpelarna i min matlagning. Jag brinner för att väck

- Mat och matlagning har alltid varit mitt största intresse under hela mitt liv. Mat och bakverk med inslag av nordisk matlagning samt influenser av medelhavets kök på lokala råvaror i säsong är grundpelarna i min matlagning. Jag brinner för att väcka en nyfikenhet hos mina gäster samtidigt som att det både ska smaka gott och kännas igen.

På Euste Gård, har Sara bjudit på

 Rostad brioche med kantareller, höstäpple och parfait på kycklinglever till och till det en Mouton Cadet Réserve Sauternes, 2018,  Frankrike, Bordeaux

 Bourguignon med morot, blomkål, lök, rökt fläsk och bakad regnbåge och till det en Trénel Beaujolais-Villages 2016, Frankrike, Bourgonge, Beaujolais, Gamay

 Bakad Cremé Anglaise, med sorbet på blåbär, fullkorn och mandel och till det en Muscat de Beaumes de Venise 2017, Frankrike, Rhône

En annan gång på

 Variation på kålrot från Hemmingsmark med emulsion på röllika och rostat bovete.

 Terrine på betor och fänkål toppad med creme på gula små ärtor, trattkantareller och helstekt älgfilé

 Äppelsorbet samt bakad creme anglaise med kardemumma och kanel

Och nu senast på

 Varianteer på kålrot,emultion på röllika

Confriteerad lammbringa med surkål,timjan och tomat

Grillad innerfilé av lamm med smak av lavendel,Karl-Joha svamp,svartrot och potatisterrine

Äppelsorbet,bakad vaniljcreme´med kardemumma och kanel